2011-02-13

Kort uppdatering

Det har druckits en del vin även under början av kaninens år. Tyvärr ligger arbetsbelastningen just nu någonstans mellan komisk och sjukskrivning, så några längre utläggningar hinns inte med. Jag bjuder dock på en microuppdatering.


2008 Domaine Tissot Arbois Les Graviers måste vara något av det mest flintiga, rökiga, kryddiga vitvin jag smakat. Under ligger en ganska trevlig matta av gul tropisk frukt. Kul bekantskap.


2006 Domaine Méo-Camuzet Vosne-Romanée 1er Cru Les Chaumes är en ännu roligare bekantskap. Mörk frukt med skog och mossa i mixen, och underbar balans i munnen.


2008 Pierre Damoy Gevrey-Chambertin Clos Tamisot är ett par snäpp enklare och har en del av de drag som kan göra Bourgogne till besvikelser. Ung primär frukt utan vare sig så mycket komplexitet eller kraft, samtidigt som syran tar över och gör det snipigt. Nja.

2005 Cave de Tain Crozes-Hermitage. Det här kooperativet lyckas inte övertyga - inte ens under ett år som 2005 blir vinet speciellt bra. Det finns en hel del typiska syrah-markörer, men det är lite tunt och obalanserat. Graillot är mil bättre 2005.


2006 Livio Pavese Barbaresco är en Barbaresco i SBs standardsortiment. Den tar en inte med storm men är trots allt ganska OK. Provats tidigare.

Sedan har jag lyckats med bedriften att säga fel på både min ålder och civilstatus när jag blev intervjuad av en Singpores största kinesspråkiga tidning. Journalisten var helt förvirrad och förstod ingenting, eller kanske mest orolig för hur det ska gå!?
- Ska du vara pappaledig sedan?
- Ja, det är tanken. Under cirka sex månader.
- Och din fru ska jobba då?
- Ja, det hoppas jag.
- Så du ska ta hand om barnet helt på egen hand?
- Ja så lär det ju onekligen bli.
Reporten med skepticism och oro i rösten - Men då ska du väl gå speciella kurser i att byta blöjor och mata innan?

För de intresserade finns artikeln här, och ni hittar säkert direkt faktafelen. Jag är varken gift eller 37 år.  乌立克 är tydligen Ulrik på mandarin.

7 kommentarer:

 1. Aware! Ja, det var ju lätt att hitta de där faktafelen. Hade åtminstone hoppats på en bild av din sköna nuna...

  SvaraRadera
 2. Sambon tyckte jag kunde berättat att jag var gift, och man kan ju tycka hon har en poäng. Men jag kan maila en bild till dig Franko, för att lindra abstinensen? :-)

  SvaraRadera
 3. Nja, jag får väl klara mig tills vi ses ;-)

  Men är länken verkligen rätt? Aware!

  SvaraRadera
 4. Ja länken stämmer faktiskt. Aware är en kvinnoorganisation som har publicerat en rapport som säger att Singaporeaner vill ha lite mer pappaledighet än de 2-3 dagarna som nu erbjuds. Då blev jag ett case på att det finns män som har pappaledigt. Så om du bara läser texten noga så förstår du säkert :-)

  SvaraRadera
 5. Lite sympatigravid och sympatiöverväldigad av lite hormoner som vimsar till det i huvudet ska väl en riktig karl få bli?
  Och detta är bara början ...

  För övrigt, trist med Damoy, vill minnas att den är rätt långt i från gratis.

  SvaraRadera
 6. Håller med Henrik!

  Som tur är betalade jag inte för Bourgognerna, utan blev bjuden. Den andra skapade dock ett litet köpsug....

  SvaraRadera
 7. Överbelastad på jobbet?
  Inte Xboxen som är överbelastad då?

  SvaraRadera