2011-02-17

3 x Tonåring

Inte så illa för en torsdag.

Först en lunch med den nyfunna vinvännen Chris, som givetvis tar med en bra flaska till lunchen. Selosse Initiale (Degorgerad April 09) är en riktig bra skumpa. Brödiga toner på en botten av tropisk frukt, med bra stuns och längd i en ganska speciell stil. Underbara syror och till och med en del tanniner småstrama tanniner. Passar bra till den kinesiska maten. Skulle nog passa bra till det mesta. Det gjorde i alla fall eftermiddagen till ett under av effektivitet.....


Sedan vidare till en middag på White Rabbit under kvällen. En restaurang jag spanat in länge, men aldrig besökt. Otroligt snygga lokaler i en gammal kyrka och egentligen värt ett besök bara på grund av det.


Maten är riktigt bra. Deras 48-hour baby ribs smälte i munnen och var helt perfekta. Till det drack vi en 2005 Tardieu-Laurent CdR Guy Louis. Mörk frukt med skogshallon och körsbär i sällskap med lakrits, kryddor och mineralisk, stenig eftersmak. Fortfarande ganska framträdande tanniner ger det en stram skrud, med en mer bråkig än len och elegant smak. Inte alls dumt, om än långt ifrån något stort vin.


Sedan avslutades det hela med en servitör med en sångröst som påminner om Carl Bildt. Men jag fick en liten efterrätt. Trodde jag tills jag fick notan i alla fall. Trevligt var det hursomhelst.

3 kommentarer:

 1. Men grattis då!
  Jag har druckit selosse initiale några gånger och varje gång har det stavats just så "initiale". Nu ser jag stavningen utan e på slutet. Är det månne en exportvariant?

  VH
  Thomas

  SvaraRadera
 2. Det hade jag inte ens tänkt på, men det har du ju rätt i. Borde vara ngt för export?

  SvaraRadera
 3. Ja, det är en exportvariant. De finns på hyllorna hos SB i det utförandet emellanåt också.

  SvaraRadera