2010-08-01

Tack, Frankrike!

Jag har många gånger svurit över fransk arrogans och t.ex. vägran att inse att det finns fler språk än franska i världen. Men under mina försök att köpa, dricka och njuta av det lokala utbudet av vin fick jag idag andrum. Carrefour.

På Plaza Singapura finns en stor Carrefour, och när veckohandlingen ska genomföras möter mig en glad syn. En stor utförsäljning av vin!


När man sedan traskar runt så händer det som får en som svenska att bli knäsvag av lycka - man kan få prova vin. Man kan alltså få smaka lite på en produkt man ska köpa innan man köper det. OK, det är kanske inte de bästa vinerna som bjuds som prover, men i alla fall.


Utbudet är inte så illa. En hel del Bordeaux, från framförallt 2006 och 2007. De verkar ha mer 2007 Montrose och 2007 Pichon Baron än vad SB bestämt att hela Sverige bör dricka. Dessutom kostar Montrose ~630 kr, billigare än på SB - första gången jag ser något sådant i Singapore. Lägg till det en del Guigal. Jag var tvungen att köpa en Guigal Brune et Blonde 2005, även om den klockar in bra mycket dyrare än på t.ex. Millesimes.


Det finns även en del av Hugels och Trimbachs enklare cuvéer, en del enklare Bourgogne osv. Ganska roligt att gå och titta, smaka lite och plocka på sig en del. Det är fortfarande bra mycket dyrare än i Europa, men det är lite lindrigare än vanligt. Givetvis blir det till att plocka på sig en del roliga saker. Undrar t.ex. hur en 2006 Grand-Puy-Lacoste kan smaka? Snart dags att prova. En del enklare NZ PN smög också med, och någon enklare BDX från 2005.


Det ska tydligen fransmän till för att sälja franskt vin i Singapore.

1 kommentar:

  1. Looking forward to this. Puy-Lacoste låter spännande, absolut värt en post?

    SvaraRadera