2010-08-13

Oinspirerande start på helgen

Vietnamesiska rispappersrullar, smaksatta med bl.a., koriander och mynta borde väl kunna matchas med en riesling? Efter att ha plockat upp en 2007 Arthur Metz Riesling Vieilles Vignes från Carrefour så hoppades jag på det i alla fall.Blekt ljusgul. Väldigt blek - nästan tunn. En doft av citrus och mangostan, med en liten gummiton. Inte så mycket mer än så.

I munnen avslöjar sig vinet som en läskande och lättdrucken skapelse med citrus, päron och mangostan i smakspektra. Enkelt, utan någon vidare komplexitet eller längd. Citronsyrorna är framträdande och gör att avslutningen nästan påminner lite om att bita i en citron. Spottkörtlarna får jobba ordentligt.

Ett ganska oinspirerade vin som man kan köpa för under 10 EUR, om man hade bott i Europa. Men det finns å andra sidan så mycket roligare saker man kan köpa istället. Det funkar väl kylt på balkongen, som törstsläckare om man inte har för höga krav.

2 kommentarer:

  1. Finns mangostan med i din doftbox??? Tycker nog I:s rispappersrullar ska njutas med en öl, men sedan sitter jag gärna på er balkong och njuter något välkylt under stroboskopsfläkten.

    SvaraRadera
  2. Nej, men mangostan finns i min kyl.

    SvaraRadera