2009-11-13

Bistro du vin - Singapore

Jag börjar småle när jag känner den underbara doften. Krossade hallon och söta jordgubbar kombinerat med saltlakrits, krossad sten och peppar. Underbar och kraftfull doft från glaset som är fyllt av 2005 Domaine du Vieux Télégraphe. Det är det mest intressanta resaurangen har att erbjuda på halvflaska.

På resa i Asien, och med en trist kväll på hotellet som alternativ, beger jag mig till en närliggande "fransk" bistro. Så fransk den nu kan bli i Singapore. En OK utbud av viner har de i alla fall.Medn jag väntar på att maten ska komma in sitter jag länge och sniffar på vinet. Visst är det ungt och primört, men den underbar fräscha frukten gör att man kan sniffa länge. När jag väl smakar på det bjuder det också upp till dans. Härlig sötmogen frukt och lakrits som stramas upp av sammetslena tanniner. Den söta frukten övergår till salmiak och ger en stramare munkänsla i en eftersmak som sitter i upp emot en minut.

Mycket gott och precis vad jag behöver efter att ha gått på en diet av Tiger Beer tidigare i veckan. Frågan är hur bra det matchar den överdos av Flumax jag just trycker i mig? Morgondagens problem.

4 kommentarer:

 1. Singapore? You lucky bastard! Är det någon stad jag älskar så är det just Singapore. Men att dom har vin att erbjuda? :) Hoppas du snart blir bättre, så du kan fortsätta utforska stan. Vet inte hur pass du känner till staden men ett tips är Clarke Quay, många justa barer med bra musik :)
  \\Micke

  SvaraRadera
 2. Singapore är en udda stad.Trots att du får kämpa för att komma upp i 70 km/h så trängs Lamborghinis med Porschar och Ferraris. Mycket pengar i den här stan/landet. Så det finns även bra vinställen, om man bara letar, eller frågar de som jobbar här och är vinintresserade.

  14h sömn och Flumax har gjort underverk.

  SvaraRadera
 3. Bli frisk, Sötnos!

  SvaraRadera