2011-04-23

Spänningen stiger

Jag går till Carrefour för att fylla på det sista inför kvällens påskmiddag. Sill och kaviar är redan inhandlade på IKEA.

Då står den där. Någonstans mellan Grange 2005 och Montrose 2006. Ytterligare en bra Aussie Chardonnay, som jag blivit rekommenderad att prova. 2006 Leeuwin Art Series Chardonnay. Den hamnar i korgen med lammfilen. Tänk om man kunde göra samma sak i Sverige?


Det här vinet har fått 95p både av Jay Miller och Lisa Perotti-Brown. Och hon bor ju till och med i Singapore. Det här måste bara vara bra.

Det vinet ska jag dricka någon gång i framtiden!

Men ikväll blir det sillmacka och ugnsbakat lamm. Dock inte riktigt samtidigt, utan mer som en svensk förrätt först, innan vi ger oss in på lammet. Till det ska jag dricka rött vin. Troligtvis en Pegau Cuvée Réservée 2006. Eller något annat.

Bit i den Ingvar!

Jag måste dock erkänna att det känns ganska ansträngande att skriva om viner jag ska dricka, istället för viner jag druckit och vad jag tyckte om dem. Jag tror nog nästa bloggpost måste handla om något jag defacto druckit.

2 kommentarer:

  1. Att skriva om något man defacto har druckit låter så konventionellt, förutsägbart och 2010.

    Måste dock tillstå att "Eller något annat" är en riktigt snygg vändning som håller mig som läsare på halster.

    SvaraRadera
  2. Det var tur jag la in den vändningen, för i ett ögonblick av inspiration drog jag korken ur en Haskells The Pillars Syrah, från Sydafrika. Vinnaren av Tri-Nations mellan RSA, NZ och AUS för något år sedan. Men det kommer jag inte att skriva om. 2010 hade jag nog gjort det. (Men den var riktigt bra!)

    SvaraRadera