2010-12-16

Myntunionen når Singapore

Det är inte bara de som är boende i den kalla nord som lockats av den nya myntunionen. Även jag har nappat, och via en liten omväg fått min dos Merolli. Som tur är så är inte en S$=DKK.

Tre Nasi fick en lysande recension av FV. Kan 2000 Gemma Barolo Riserva Tre Nasi verkligen vara så bra som den hyllningen lovar?


Svaret är ja. Kanske inte direkt efter korken dragits, men redan efter någon timmes luft, och speciellt dag två så sjunger det. Som en väl ihopsjungen kör.

Tjära, röda rosor, röda syrliga bär, jordgubbar som en start. Lite mörkare skogsbär, friska örtiga toner därtill. En aning tobaksartad mognad.

Vinet är lika bra i munnen. Välbalanserat med friska vinbärssyror och lätt avslipade, lena tanniner som fortfarande har vinet, och gommen, i ett skönt grepp. En kärna av fortfarande ung och viril skogsbärsfrukt, inklädd i toner av tjära och lakrits. Eftersmaken är medellång med mineralisk känsla (något svårt att avgöra om det är granit, gnejs, eller rent av basalt), och avslutas med en Lakrisalrullsk strävhet.

Riktigt gott! Jag har fått rådet att snabba mig med att dricka upp flaskorna, men jag känner ingen direkt brådska, även om de kanske inte ska sparas fem år. För er som tänker dricka snart, se till att ge vinet rejält med luft, det vinner det på.

4 kommentarer:

 1. Kul att den levererade, Ulrik. Vi har haft lite spridda skurar, alla har varit goda men ingen så lysande som första (bloggade) flaskan.

  Väger man in priset har man ingen anledning att vara besviken.

  SvaraRadera
 2. Den första flaskan var korkad, så jag har också haft lite variation. Men den här var riktigt bra, speciellt för priset.

  Vi är röde, Vi är vide....

  SvaraRadera
 3. Jag har druckit två - och båda har varit ungefär som jag upplever att din och F&V:s första flaska var ...
  Jag hoppas inte på flaskvariation!

  SvaraRadera
 4. Jag provade en flaska för ett tag sedan och blev förvånad över de kraftiga tanninerna. Upplevde det som ganska slutet först men efter någon timme så kom björnbär och blåbär fram. Jag bedömde det som ett långlagringsvin men jag måste nog prova en flaska till, denna gång med ordentlig luftning.

  SvaraRadera