2011-05-20

2007 Gaja Sito Moresco

Severe reflux och någon oidentifierad magåkomma gör att tiden att dricka vin är begränsad, och än mer så att skriva om det. Jag trycker dock ur mig en kort rad för att visa att jag lever.2007 Gaja Sito Moresco provas i småskvättar under en vecka och står vakuumpumpad i kylen däremellan. Den mår inte direkt illa av det och är lika bra i slutet. Nosen bjuds på en doft av mörka körsbär, ljusare vinbär, läder och söt tobak, med lite parfymerade blomblad på toppen.

I munnen är vinet slankt där det är syrorna som bär vinet ut i en lingonsyrlig eftersmak. Innan dess hinner körsbären och vinbären passera revy tillsammans med lite mörkrostat kaffe och läder. Tanninerna är finkorniga men håller sig i bakgrunden. Ett välbalanserat och proffsigt hantverk.

Fokus har väl inte varit total på vinet, men det har varit en trevlig följeslagare under veckan - på ett okonstlat småtrevligt sätt. Gott, och en bra kombination med mat som kräver lite spjälkande syror.

Om ni har lite tid och pengar över tycker jag ni ska titta in och stödja Faschings kamp mot sina framtida erektionsproblem. Han ligger ganska bra till. Ge honom en hand.

2 kommentarer:

  1. erektionsproblem, ge honom en hand....HA ha ha den var bra....

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Ty, och gl med unge herrn. Grappa, eller annan form av digestif kanske hjälper.

    SvaraRadera