2010-05-15

Status Update: Doing OK

Efter en ganska slitsam vecka kommer belöningen. Pégau, sovmorgon och frukost i det gröna. Och strax över 30 grader.

Pégau är en favorit, och efter att ha läst om 2007, kändes det som det var dags att belöna sig själv med en medsmugglad 2006 Pégau Cuvée Réservée. Den är provad innan, och lämnade då ett stort leende efter sig (och en betongkeps då mer eller mindre hela flaskan strök med på en kväll...).Direkt efter öppnandet (inga karaffer ännu - de befinner sig i en container som anlände till Singapores hamn igår) är det ganska slutet och bjuder inte på mycket. Även efter några timmar i öppnad flaska och glas, bjuder det inte på alls lika mycket som förra gången. Frukten känns som det har tappat en del av de mörka inslagen, och samma sak med de stalliga tonerna, och det hela drar mer åt kirsch. Örtigheten finns dock kvar, men hela doftintrycket är lite mer återhållet än innan. Håller det på att stänga ned?

I munnen bjuds det dock upp till livligare dans. Kirschdominerad frukt, läder och tobak, en halv kryddbutik med oregano, timjan och rosmarin. Uppstramande tanniner (som tagit ett steg framåt i kön sedan sist) som övergår i en härligt uppstramande salmiakavslutning. Samtidigt är det friskt och läskande - inte det minsta tungt trots en hel del ummpf.

Pégau levererar igen, men det känns ändå som om vinet är på väg in i en lite lurig fas. Det var i alla fall ett bra sätt att belöna sig själv, samtidigt som jag tittar på solnedgången.


Efter den första sovmorgonen på ett bra tag blir det frukost på PS Café på Dempsey Hill. I lummiga omgivningar, med syrsornas spelande i bakgrunden, och solen strilande ned genom lövverket ger jag mig in på deras müsli med färska bär. Och en färsk Mint/Lime/Soda dricka som är precis så sval och läskande som behövs när temperturen igen börjar stiga över 30 grader. Underbart gott och avslappnande, samtidigt som jag sitter och läser Straits Times - tjock som två veckors upplaga av BLT.


Nu ska jag gå ned till poolen och läsa mitt nya nummer av Decanter. Hjärtliga hälsningar från Singapore. Det är uthärdligt här.

2 kommentarer:

  1. Låter som ett fint liv.

    SvaraRadera
  2. Jag talar ju ganska tyst om telekonferenserna med HQ i Sverige som slutar framåt 23 på kvällen. Eller hur vidrgt Durian luktar.

    Men jag klarar mig so far :-)

    SvaraRadera