2010-05-07

Vinpriser i Singapore

Jag uttryckte min uppskattning för Il Poggione Brunello di Montalcino 2004 på provningen häromdagen. Jag råkade till och med på plats uttrycka min önskan om att köpa vinet. Det plockades upp av importören, som lovade att erbjuda mig ett bra erbjudande.

Idag kom det lukrativa erbjudandet.

S$90 per flaska, plus moms om 7%. På svenska är det 520 kr. Samtidigt hade jag letat upp vinet i Tyskland för EUR 29, dvs ca 280 kr. Ca 85% dyrare här. Jo, Tjena!

Sanningen är att jag kan göra en lönsam privatimport. Om man skeppar en låda om 12 kostar det 1000 kr i frakt. Jag kan dock dra bort den tyska momsen på 19%, lägga till 38 kr i tull och 7% i Singapore moms. Det gör att jag landar på 370 kr levererad i Singapore.

Jag skulle kunna sälja min enda privatimporterade låda med 41% marginal, och då har ändå min tyska vän haft sin återförsäljarmarginal. Någon tjänar mycket pengar på att importera vin till Singapore.

Någon som vill starta en vinimportörsfirma i Singapore?

Men här finns i alla fall inga boxviner.

PS. Jag köpte i Tyskland, och kommer dricka när jag flyttar hem igen.

7 kommentarer:

 1. Någon tjänar kosing? Bristly.sg?

  SvaraRadera
 2. Tjena Ulrik, nyss hemkommen från Milano och Piemonte. Jag var inne på Peck (typ Östermalmshallen) och kollade in deras vinavdelning som by the way va grym. Tyvärr va priserna det också. Mouton-Rotschild 1983 som vi betalde 1400 för på auktion skulle de ha över 4000 för!!! Så det är inte bara i Singapore de vet att ta betalt. M. Lager

  SvaraRadera
 3. Att jämföra emd Peck är väl inte rikigt schysst.Hallen är väl inte billigaste stället att köpa ngt på i STHLM heller.

  Jag var också på Peck, men handlade inget. Hittade ingen bra enoteca i Milano. Men däremot i Piemonte......

  SvaraRadera
 4. Nej Hallen är inte det billigatse i Stockholm. Den vita tyska sparrisen kostar ca 200 spänn över hela stan men på hallen där de ska 450. Ja, det fanns en hel del bra enoteca i Piemonte. Dessutom var jag hos Mascarello så nästa gång du kommer hit vet du vad som väntar... Matte Laaager

  SvaraRadera
 5. Ulrik!
  Jag har ett bra tips till dig:
  www.toscavini.dk.
  Ett danskt företag som importerar från Toscana, Piemonte, Verona, Friuli, etc.
  Jag vet inte hur han ställer sig till att skeppa till Singapore, men vad tusan, hälsa från mig i alla fall.
  Med viniga hälsningar
  Ylva Maria Thompson
  http://www.finest.se/userBlog/?uid=35035
  P.S. länkar till din blogg från och med nu!

  SvaraRadera
 6. Shit, Ylvamaria T, lever hon?

  SvaraRadera
 7. Det där med vinimport låter ju lockande!
  I am in!

  PG

  SvaraRadera