2011-07-17

Uppdatering

Det är inte riktigt som det var förr. Det dricks inte lika mycket vin som förr, och när det väl öppnas en flaska så är fokus på den i någon minut, innan något annat, eller snarare någon annan, pockar på uppmärksamhet.

Jag upplever väl exakt samma sak som alla småbarnsföräldrar gjort sedan urminnes tider - eller i var fall sedan män började ta visst ansvar för barnen - innan dess var det bara hälften av föräldrarna. Det är ingen barnlek att kombinera heltidsarbete med en tremånaders bebis hemma, och än knepigare att försöka få till något utanför dessa två heltidssysselsättningar. Har jag upptäckt. Inte för att det var en stor överraskning, men ändå.

Förvisso har mina kvarvarande flaskor Mount Edward druckits upp med stor, om än ständigt avbruten, njutning, och jag har lyckats beställa Ata Rangi Pinot Noir plus lite blandade Clarendon Hills. Kan man inte dricka kan man ju i alla fall köpa. Dessutom har jag följt En Primeur-kampanjen 2010 på avstånd - behörigt avstånd. Det kan man inte köpa! Tur man aldrig hann bli beroende av Bordeaux GCC för dessa priser är galna. Men så mycket fokus på vin har det inte varit i övrigt. Det finns dock en semester som närmar sig, och det finns förhoppningar om lite vinprovningar då.

Mitt fokus har snarare legat på att hålla mig vaken, och min trogna medhjälpare passerade precis 1000-milastrecket, med bravur.


Sedan har vi skaffat en ny medlem i familjen, som dock verkar ignoreras av en del. Som tur är kan väl sägas. Det är fler än Wayne Rooney som sover bra med dessa: Ultra Silencer Green.
En schysst dammsugare.

3 kommentarer:

 1. fyi det finns tyvärr ingen synergi vid att anskaffe när #2 närmast tvärtom trevlig semester /dansken

  SvaraRadera
 2. Om några månader kan man börja deala till sig egentid - något som hon också ska få, såklart... Boka aktivitet långt i förväg och planera länge ett restaurangbesök, t ex. Läs deras vinlista på nätet under sena vaknätter och tänk att "bara om en månad skall jag få sitta där med tänderna i ett duvbröst och en väldekanterad St Julien från sent 80-tal i glaset...!"

  Och vips är ungen sju år och går i skolan och fiskar abborrar från bryggan och största bekymret under sommaren är att han aldrig vill lägga sig så att hustrun och du kan få dela den där flaskan vin tillsammans med ett par ostar framför en bra film. Eller göra något annat. Typ.

  Men som du kunnat konstatera; det går att upprätthålla ett anständigt vinintag även som ansvarstagande småbarnsförälder - det är bara den första puckeln man måste igenom! Lycka till! // Konjären

  SvaraRadera
 3. Tack för uppmuntran.

  Det låter som jag klagar, vilket jag på det stora hela absolut inte gör.

  Trots en hel del problem och sömnlösa nätter så är det riktigt roligt. Att man får ransonera tiden med vin, eller egentid överhuvudtaget, ett tag är inte en så stor uppoffring. Men visst längtar man tillbaka till pre-barntiden ibland. :-)

  SvaraRadera