2010-03-20

Sang des Cailloux Cuvée Floureto - 2004

Middag i Holland Village med några vänner. På en trevlig gata hittar vi Bistro Petit Salut. Ett försök till en en fransk, eller i varje fall europeisk, bistro.


Det där med franskheten kan ju diskuteras när första rätten på menyn är Vitello Tonato, och där man skryter med sin Parma Ham. Det spelar inte så stor roll då maten är god, speciellt deras långkok på lamm. Och de har en vinlista som innehåller en gammal favorit - i en oprovad årgång.

2004 Domaine le Sang des Cailloux Vacqueyras Cuvée Floureto är vinet som roterar namnet efter de tre döttrarna. Har tidigare provats i årgång 2005 (Doucinello) med mycket uppskattning, och en obloggad 2007 (Floureto) som inte gick hem lika mycket.

Mörk frukt med moreller och körsbär finns i botten. Men framför allt skitig funk med stall, läder, järn och tobak, samt en jord och grushög. Efter ett tag tillkommer en hel del chark och blod i det hela. Det luktar bråkigt och allt annat än insmickrande - med andra ord underbart gott.

Munkänslan är ganska slank. En kärna av frukt med ganska bra tryck när det får understöd av stall/läder och charkuterier som hänger i, i en ganska lång eftersmak. En bra mineralkänsla tittar fram i eftersmaken. Sandpapperstanniner ger fortfarande en hel del strävhet som är skön, men nog blir bättre med ytterligare lite nedslipning. Lite förvånande att det känns så stalligt och funkigt med endast 7% Mourvedre, och 70/20 Grenache/Syrah.

Jag tycker helt enkelt det här är skitgott och charmigt. Inte världens mest inställsamma och lättdruckna vin, men jag gillar det skarpt. Sedan kostade det endast 82 S$++ på restaurang. (dvs + 7% moms, + 10% service, dvs totalt ca 500 SEK). Billigt med Singaporemått mätt.

Väl hemma så ger jag mig en fortsättning på ta sedan dit man kommer, i en något annorlunda tappning. Men det får jag återkomma till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar