2010-03-11

Dricka vin i Currykryss

När Finare Vinare bloggade om att dricka vin enligt planteringskalendern, frågade Konjären rättmätigt efter vetenskapliga bevis. Det märks att han fått en bra utbildning vid LTH.

Då hittade jag den här artikeln av Jamie Goode som går igenom vilken forskning som har gjorts på biodynamiska metoder. Inte så mycket om just planteringskalendern i sig, men på det totala konceptet. Intressant läsning där det korta svaret är: Begränsad vetenskaplig "peer-granskad" forskning, med resultat åt båda hållen. Men många anekdoter om positiva effekter.

Titeln om currykryss är inspirerad av Professor Emeritus (i Maskinteknik) Leif Floberg från Konjärens skola LTH, som är starkt övertygad om currykryssens existens. Och använde sin professorstitel för att propagera för dess existens och skriva om dem. De kompendierna sålde slut hela tiden, i stark konkurrens med Berglins serier. Han var tillsatt som professor på den tiden då professor var ett livslångt förordnande och de inte kunde avsättas. Detta för att ingen ska påverka den fria forskningen. Det var tider det.

PS. Det jobbiga är att jag har en vinprovning på fredag, när det är rotdag efter kl 17. Det kan aldrig sluta väl.Bara jag inte har ett currykryss mitt i lägenheten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar