2009-07-05

Grinda Wärdshus

Lördagens lunch avnjöts på Grinda Wärdshus. Det kan klart rekommenderas som en dagsutflykt.

Maten är i och för sig inte fantastisk och den initiala servicen när man vill sätta sig vi det tomma bordet 30 min innan man bokat, för att ta ett glas vin, och får ett barskt nej känns sådär. Men maten är god, omgivningarna vackra och det är det känns betydligt mer prisvärt än J som besöktes nyligen.

Vinet vi försökte dricka vid bordet, men blev förvisade till en lika tom bar, var Clos Henri Sauvignon Blanc 2007. Ett friskt och gott vin, som bjuder på en hel del nässlor och fläder. Det har en ganska kraftig beska till att börja med, men den mjuknar efter ett tag i en öppnad flaska.


Två mycket goda förrätter - Pilgrimsmussla och Rödbetscarpaccio. Speciellt pilgrimsmusslan var perfekt fräst i pannan och hade en härlig konsistens och smak.Majskycklingen som huvdrätt var dock inget speciellt. Det var god och god komponenring av smakerna. Kycklingen var dock lite torr.

Sammanfattningsvis ett trevligt ställe för en dagsutflykt - att det börjar ösregna på väg ned till båten för hemresa kan man inte hålla emot dem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar