2012-04-09

Påskmiddag

Efter två dagar med två olika versioner av lammstek står jag själv för matlagningen för nästa middag. Oxkind enligt recept från Rolfs kök. Och innan dess Pilgrimsmussla på bädd av fänkål -  recept stulet från D.O.C., med viss succé.

För att undvika alltför stora katastrofer i köket fokuserade jag inte till fullo på vinet, men det var så bra att jag måste nämna det ändå. 2001 Cavallotto Barolo Riserva Bricco Boschis Vigna San Giuseppe.


En doft av mogen barolo med alla typiska marökrer av ljust röd frukt, rosblad, tjära, örtig mintighet, samt lite skog och läder. I munnen är vinet slankt, har relatvit snälla nedslipade tanniner och en hög syra. Frukten är fortfarande vid god vigör med skön intesitet. Det är ingen brådska att ge sig på resterande flaskor.

Traditionellt gjord Barolo, med lite ålder på, är helt enkelt riktigt gott. Nu är detta från en bra producent, i en bra årgång, och deras mest kända buteljering, så konstigt vore väl annars. Men håll händerna borta från dina Barolo i tio år - det betalar sig.

4 kommentarer:

 1. Glad påsk från fam Ljungfelt! Vi är spända på hur det gick med oxkinderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oxkinderna blev OK.
   https://twitter.com/#!/palmqvistj/status/189244792788627456/photo/1

   När kommer ni hit?

   Radera
 2. Tack för den noteringen! Har ett par flaskor av den 01:an, men har väntat och väntat...

  /Joakim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, om du har ett par kan du absolut ta en nu. Jag drog korken vid 10-snåret, tog ett litet glas och lät flaskan stå tills sjutiden. Lysande gott.

   Ingen risk den viker ned sig, så du behöver inte stressa heller, å andra sidan.

   Radera