2013-12-30

Årets vin 2013

Livet på den här bloggen har väl närmast kunna liknats vid det stadigt pipande EKGts under senare tid. Men det betyder inte att jag slutat dricka vin, även om jag kanske fått dra ned en del på ambitionen att gå på provningar mm. Livet som förälder, och att jag låtit hobbyn schack ta en del tid har gjort att tillgänglig tid är begränsad. Och så har jag ju sålt en del dammsugare också.

Jag tänkte dock göra en snabb insats med defibrillatorn:

Det bästa vin jag lyckades dricka under 2013 var 2001 Poggio di Sotto på en provning hemma. Tätt följd av en mängd annat gott. Men bara en kan komma först.


Så nu vet det. Om ni vill kan ni ju se mina desperat dåliga insatser under Rilton ELO här. Nästa rond på Nyårsdagen. Men det kommer inte hindra mig att dra upp några av de magnumflaskor jag har för middagen på nyårsafton.

Gott Nytt År!

6 kommentarer:

 1. Gott nytt Ulrik! Och tack som fan för den där kvällen. Inte bara Poggio di Sotto som glänste den kvällen. Comtes, Leeuwin, Astralis och några till funkade de med.

  SvaraRadera
 2. Tack själv. En som charmade mig var den "enkla" Lafarge som vi också tog den kvällen, tror jag.

  Men en hel del stora besvikelser har ju också passerat revy. Scavino Rocche 1998 är nog den största, men Cathiards Malconsort 2009 rosade inte marknaden heller.

  Mer och fler goda viner 2014!

  SvaraRadera
 3. Scavino Rocche var en chock onekligen.
  Men Lafarge var kanon, de gör bra grejer.
  Och Vinosapien som blint prickar en Petit Verdot från Sicilien ... Good times!

  SvaraRadera
 4. ulrik - tack för den vinkicken. mycket gott som rasslades ner...

  henrik - sådant gör man bara en gång;)

  SvaraRadera
 5. Yes, Palmucci:s brunello är grym och speciellt 2001 när han blev legendarisk. Jag har några 06:or kvar i vinkylen innan Palmucci tyvärr sålde, men är ju inte drickbara nu, så jag är verkligen sugen på att få tag på några 01:or och 04:or för att testa. 01 verkar omöjlig att hitta och 04 svår. Vet ej om 04 står sig mot 01 i detta fall, men generellt tycker jag nog att 04 är aningen mer balancerad och lite rundare i tanninerna generellt sett jämfört med 2001. Gäller ju bara att få tag på dem. :-)

  Några tips på var man får tag på 01 och 04? Atomwine har endast en 2004 magnum.

  Vidare så är nog Rocche från Scavino mer ojämna för att inte säga sämre före 2000, då Enrico experimenterade en hel del. Blev dock sjukt imponerad av deras Rocche 2007 när jag besökte dem i höstas. Cathiard från det "sexiga året" 2009 oroar däremot mer..

  SvaraRadera
 6. PdS -95 är förmodligen top 5 hela mitt liv, har suttit och kikat på 01/04 ett tag nu, förstår att det var bra! Hoppas på ett 2014 fyllt med fantastiska vinare!

  /Erik

  SvaraRadera