tag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post7121544005949763996..comments2023-03-26T10:38:16.486+02:00Comments on vinovis: DN och VinkulturUlrikhttp://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-35927982064235357842010-02-03T16:25:30.417+01:002010-02-03T16:25:30.417+01:00Jag tror att han trivs med sitt boxprovarjobb. Jag...Jag tror att han trivs med sitt boxprovarjobb. Jag har inte sett eller hört något som tyder på något annat...kayakerhttp://velo-vin.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-73773757418420675712010-02-03T10:54:02.397+01:002010-02-03T10:54:02.397+01:00Se nu har du lärt dig något av Kronstam!
Hur man ...Se nu har du lärt dig något av Kronstam!<br /><br />Hur man resonerar? Jag misstänker att man går på Kronstams rekommendationer. Och så kan han flytta en box från BS till fasta, som han gjorde med Claude Val.<br /><br />Men jag är ju inte avundsjuk på hans jobb, om man måste prova sig igenom boxsortimentet....Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-83743858504533470572010-02-03T10:30:37.881+01:002010-02-03T10:30:37.881+01:00Jag visste inte ens att det fanns boxar i BS. Jag ...Jag visste inte ens att det fanns boxar i BS. Jag trodde att allt sån't mög låg i det fasta sortimentet.<br />Hur resonerar man när man beställer en box ur BS?kayakerhttp://velo-vin.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-71531427401669996412010-02-03T10:27:49.870+01:002010-02-03T10:27:49.870+01:00Jag är rädd att vi inte kan förvänta oss så mycket...Jag är rädd att vi inte kan förvänta oss så mycket i ett land där ett av få livsmedel med någon form av skydd är Falukorv (TSG). Jag har svårt att förstå skyddsvärdet. Minst 40% kött? Det är mest bara fånigt...kayakerhttp://velo-vin.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-81446095111625817202010-01-30T20:35:24.303+01:002010-01-30T20:35:24.303+01:00DET HANDLAR INTE OM ATT OLIKA PERSONER GER OLIKA B...DET HANDLAR INTE OM ATT OLIKA PERSONER GER OLIKA BEDÖMNINGAR AV SAMMA VIN. KRONKUKEN SKRIVER OM ETT VIN PROVAT VID SYSTEMBOLAGETS NYHETSPROVNING FÖR DET TILLFÄLLIGA SORTIMENTET, HAN GER VINET SUPERFYND I DN, MEN 2:a I ALLT OM VIN OCH OLIKA SMAKNOTERINGAR. <br />Om vi går tillbaka till dina korv jämförelser, skulle du då acceptera att Mathias Dahlgren provar korvar och i icas tidning får bengtssons korv, smaklös lite dålig konsistens bör ätas omgående 2+ i betyg men i Konsums får den superfynd, bra textur perfekt kryddad, håller 6 månader i kylskåp.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-9683341027338900332010-01-30T18:28:21.842+01:002010-01-30T18:28:21.842+01:00Fast å andra sidan finns det ju åsikter om att Bro...Fast å andra sidan finns det ju åsikter om att Brolios bättre viner inte är så bra trots allt ser jag, så frågan är om jag trots allt tog i FÖR LITE?<br /><br />;PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-25899783620046303232010-01-30T18:21:19.029+01:002010-01-30T18:21:19.029+01:00Tar i för mycket? Mycket möjligt - till och med sa...Tar i för mycket? Mycket möjligt - till och med sannolikt - men ska man slåss mot väderkvarnar så gäller det att ta i..<br /><br />;)<br /><br />/MWAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-32123818266975329742010-01-30T17:56:10.185+01:002010-01-30T17:56:10.185+01:00MW,
jag är väl inte en av BGKs största fans, men ...MW,<br /><br />jag är väl inte en av BGKs största fans, men tar du inte i lite väl mycket nu?<br /><br />Att olika personer ger helt olika bedömningar av samma vin är väl känt, och inte bara BGK vs. övriga världen.<br /><br />Se här t.ex.:<br />http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703683804574533840282653628.html#printMode<br /><br />Sedan så är ju Claude Val historien ett skämt i sig.<br /><br />Men det jag tycker är så tråkigt är det extrema fokuset på bästa vin under 60kr. När ser vi Bästa Grillkorv under 29kr?<br /><br />Sedan är ju majoriteten av SBs försäljning i de lägre prisklasserna. Men vad är hönan och vad är ägget?Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-37502427654279572952010-01-30T17:36:37.178+01:002010-01-30T17:36:37.178+01:00vet i f.. om Castellon är så jäkla god för dryga 3...vet i f.. om Castellon är så jäkla god för dryga 300. Nog finns det väl bättre/godare viner för halva priset. Har aldrig förstått hypen kring detta vinet.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-30261927999923934972010-01-30T17:29:10.710+01:002010-01-30T17:29:10.710+01:00..när BGK sedan tämligen ingående beskriver sin re.....när BGK sedan tämligen ingående beskriver sin relation till Familjen Brolio är det lätt att börja tänka på det där med vänskapskorruption och "vem som ligger med vem" och allt det där. Det blir ju lätt så när allt blir så uppenbart. Nu ska sägas att flera av Brolios lite mer avancerade viner r riktigt bra. Men knappast "standard"-Chiantin. Är det något av Brolios viner som inte förtjänar uppmärksamhet är det väl just denna?<br /><br />/MWAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-7133003106880038602010-01-30T17:18:58.394+01:002010-01-30T17:18:58.394+01:00Jag undrar om han ens testar alla de viner han ger...Jag undrar om han ens testar alla de viner han ger fynd nuförtiden?<br />Då hans årslistor på de bästa vinerna presenteras så är det år efter år samma viner som ligger i topp fast jag tycker många har varit riktigt dåliga i vissa årgångar och blivit sämre generellt. Brolio tex, som inte alls är bland de bättra runt hunkan, (finns så mycket bra vin nu i den prisklassen) men kronkuken envisas med sina viner han gett toppbetyg under den senaste 6-8 års perioden. Ofta med exakt samma smaknoteringar, fast vinet uppvisat stora skillnader i olika årgångar. Jag tror han många gånger går på rutin och inte ens provar vinet utan tänker, det här var ju bra förra året det är bra nu också, behöver inte provas och skriver dit samma noteringar. Det roligaste är när samma vin får så olika betyg av kronkuken i tex allt om vin och i DN. Eller I allt om mat och Dn tex. Det har ju hänt mer än en gång att vinet fått superbetyg i den ena tidningen av honom och underkänt i en annan, hur är det möjligt? Jo, om man inte provar vinet vid det ena tillfället och sedan skriver betyget på ren smakrutin, för det har ju varit så bra i fyra årgångar i följd för att sedan vid provning märka att vinet var inte så bra i denna årgång. Nä, när samma viner började få olika betyg av honom så tappade man ju all trovärdighet för karln. Kommer ihåg att jag mailade han vid tre olika tillfällen för flera år sedan när detta hade hänt med tre olika viner men fick aldring något svarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-74745817273246776932010-01-30T17:02:39.328+01:002010-01-30T17:02:39.328+01:00Du har såklart rätt Ingvar. Även om kritiken just ...Du har såklart rätt Ingvar. Även om kritiken just nu riktade sig mot DN, då jag häpnade över koncentrationen av "fynd" och "box" på en sida, så gäller den tyvärr övriga dagstidningar också. SvD och mr Dolk har väl ungefär samma inriktning. Vilket kanske är vad majoriteten av läsarna vill ha?Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-24102430111411857752010-01-30T16:47:12.959+01:002010-01-30T16:47:12.959+01:00För att balansera saken något så är väl de vanliga...För att balansera saken något så är väl de vanliga vinrelaterade texterna i Svenska av ungefär samma klass som Kronstams alster.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.com