tag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post5087275416199678079..comments2023-03-26T10:38:16.486+02:00Comments on vinovis: KroppkakorUlrikhttp://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-58614097084965962392011-08-08T23:44:55.481+02:002011-08-08T23:44:55.481+02:00Jag föredrar Pitepalt, men kroppkakor är ett OK su...Jag föredrar Pitepalt, men kroppkakor är ett OK substitut. :-)<br />Champagne funkade kalasbra till Pitepalt när vi testade. :-)Kayakerhttps://www.blogger.com/profile/14620607873855611941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-31142219820608883982011-08-07T09:36:52.296+02:002011-08-07T09:36:52.296+02:00Ulrik, jag har aldrig sett ålkroppkakor i Skåne, h...Ulrik, jag har aldrig sett ålkroppkakor i Skåne, här finns ju en uppsjö andra ålvarianter.<br /><br />Håller helt med dig om de grå kroppkakorna, de är helt överlägsna.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-34511168744162724672011-08-06T18:08:10.920+02:002011-08-06T18:08:10.920+02:00Ingvar, du har som vanligt rätt. Det finns även ut...Ingvar, du har som vanligt rätt. Det finns även ute på öarna (även om jag tror det är som störst i skåne?).<br /><br />Sedan är mitt problem med de vita att allt mjöl gör dem kompakta. De blir om möjligt ännu tyngre än de grå.<br /><br />Även om man smakmässigt kan matcha med vin, så passar det inte riktigt i min gom. Detta är grovarbetarmat, och då är vin inte rätt sak. Men jag kanske vänder mig vid tanken. Vi får se.Ulrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-88011021901173095962011-08-06T14:04:20.376+02:002011-08-06T14:04:20.376+02:00Undrar hur många sjukförsäkringsdagar den Östbleki...Undrar hur många sjukförsäkringsdagar den Östblekingska folksjukdomen "Kroppkakekoma" orsakar per år.<br />Själv tycker jag just ålkroppkakor är godast kalla, med kaffe ur termos, på skäret.Gôuthttp://goutvin.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-45675410539979308802011-08-05T21:27:12.044+02:002011-08-05T21:27:12.044+02:00Ålkroppkakor är en gammal tradition från den bleki...Ålkroppkakor är en gammal tradition från den blekingska skärgården. Ett utdrag ur ett gammalt recept "..Om du vill så tar du ål i stället för fläsk. Skär ålen i små bitar med benet i. Ungefär 5 mm stora. Det ska vara liten ål. Man kan också blanda fläsk och ål, det blir också gott..."<br /><br />Läs mer här http://www.langoraslakten.org/omslakten/matminnen/kroppkakor.html<br /><br />Till vanliga grå kroppkakor dricker jag helst öl men en lätt syrah från Norra Rhône går också bra.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-92185842376349410372011-08-05T20:30:12.197+02:002011-08-05T20:30:12.197+02:00Vilka välmanikyrerade naglar du har. Gör sig bra p...Vilka välmanikyrerade naglar du har. Gör sig bra på bild! Testa med en gewurztraminer, med lite restsötma. Ramlösa funkar annars till det mesta, så tar man vinet göre och efter. Jag är nog lite mesig, för jag föredrar de vita kroppkakorna.Mats Lhttps://www.blogger.com/profile/02306228156569298285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-23740067483592898042011-08-05T20:09:52.082+02:002011-08-05T20:09:52.082+02:00Snarare en Lipitor-shake? Eller en näve Alli?Snarare en Lipitor-shake? Eller en näve Alli?Ulrikhttp://www.upplevelser-stockholm.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-14414561071577919282011-08-05T18:20:06.321+02:002011-08-05T18:20:06.321+02:00Låter som ett jobb för grape tonic... Särskilt den...Låter som ett jobb för grape tonic... Särskilt den där ålvarianten. :-)<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-86160614999320504142011-08-05T17:00:24.604+02:002011-08-05T17:00:24.604+02:00Beaujolais noveau är klockrent.Beaujolais noveau är klockrent.Birkhttps://www.blogger.com/profile/01236965278524858671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-49692296552726127632011-08-05T08:29:15.973+02:002011-08-05T08:29:15.973+02:00Ålfyllning är något konstigt skånskt påfund. Endas...Ålfyllning är något konstigt skånskt påfund. Endast ägnat åt att förstöra en god rätt med ett överdåd av fett. Nej, på Öland kör man med det mer hälsosamma flsäket.Ulrikhttp://vinovis.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5894228258321686265.post-2254843536302259312011-08-04T23:00:21.075+02:002011-08-04T23:00:21.075+02:00Fläskfyllning är för mesar. Det ska vara ål i krop...Fläskfyllning är för mesar. Det ska vara ål i kroppkakorna.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.com